Schuilstallen & Inloopstallen

Paarden kunnen prima 24 uur per dag in de weide of paddock maar een goede schuilmogelijkheid is dan wel noodzakelijk. In de herfst en winter biedt de schuilstal beschutting tegen regen en wind en in de lente/zomer ook tegen de zon en rondvliegend ongedierte.

U zult zien dat de paarden dankbaar gebruik zullen maken van de schuilstal, het komt ook regelmatig voor dat de paarden in de luwte van de schuilstal zich ophouden zodat de schuilstal ook als windbreker dienst zal doen. Bekijk ook goed de materialen waar de stal van gemaakt is. Een dak met ijzeren damwand platen veroorzaakt veel geluid tijdens regen/hagelbuien tevens worden deze erg warm in de zomer waardoor de paarden alsnog liever buiten de schuilstal willen staan.

Indien u  meerdere paarden huisvest in de weide of paddock kunnen ze gezamenlijk de schuilstal gebruiken. Wij kunnen uiteraard ook een grotere schuilstal voor u maken en dan in het midden een tussenwand met tralies plaatsen zodat de paarden afzonderlijk ook in de schuilstal kunnen. Het is dan ook mogelijk om de schuilstal op het midden van de scheiding van de wei/paddock te plaatsen zodat 2 groepen paarden de schuilstal kunnen gebruiken.

De schuilstal is ook zeer goed te gebruiken in het zogenaamde paddock paradise systeem.

Onze schuilstallen zijn verkrijgbaar in de standaard afmetingen maar ook op maat te maken. De gebruikte materialen zoals de kunststofplanken of de hardhoutenplanken zijn hetzelfde als van de buitenstal. De keuze uit een lessenaarsdak of nokdak is ook bij de schuilstallen mogelijk.

In een bestaande of nieuw te bouwen schuur/loods bestaat ook de mogelijkheid om een inloopstal te maken. Zorg echter wel voor voldoende ruimte. Tocht moet ten alle tijden voorkomen worden.

Zowel voor de schuilstallen als de inloopstallen is het heel belangrijk om naar de samenstelling van de groep paarden/pony's te kijken.

Momenteel hebben wij een aanbieding voor de schuilstallen!

Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

Fotogalerij (Klik om te vergroten)

Openingstijden : ma-vr : 8:00u - 12:30u en 13:00u - 17:00u
za : 8:00u - 12:00u
Zon- en feestdagen gesloten, andere tijden op afspraak
KvK Breda : 20125577
BTW nr : NL815852149 B01
Rabobank NL : 1605.81.370
IBAN : NL19RABO 0160581370
BIC : RABONL2U
Crelan Belgiƫ : BE37 8600 1093 6528
BIC : NICABEBB